Loma saaressa

Tule viettämään saariloma Pyhtäälle

Yksityisomistukessa olevan luonnontilaisen Long Ying saaren luonto on ainutlaatuinen. Saari on hiekkaharju, jonka rantoja koristaa jääkauden tuomat siirtolohkareet ja veden pyöristämät pikkukivet. Kasvillisuus on vaihtelevaa saaren eri osissa ja saarelta löytyy upea lajitelma merenranta kasveja.  Rannalta pääsee hyvin uimaan ja etelärannalta löytyy matalikko, jossa on mukava leikkiä vedessä ja kiipeillä kivillä. 

Saariloman päiväohjelmaan kuuluu meditaatio, vapaa aikaa, päivän askareet, joogiset harjoitukset, ruuan laitto sekä yhteiset hetket nuotiolla. Vaihtoehtoisesti voit tulla saarella nauttimaan hiljaisuudesta, löytää rauhallisen paikan ja nauttia omasta tilasta ja omasta aikataulustasi. 

Saari on isohko, 2,7ha ja muodoltaan pitkä ja kapea, joten tuulta ja tilaa riittää. 

Saaren varustukseen kuuluu jurtta, jossa on kaasuhellalla varustettu keittiö yhteiskäyttöön. Sateen satuessa pienellä porukalla voi jurtassa viettää aikaa, tehdä käsitöitä, lukea, pelailla korttia ja vaikka musisoida.  Yöpyminen omassa teltassa, laavussa tai riippukeinussa. Tarvittaessa voit vuokrata meiltä teltan, laavun tai riippukeinun käyttöösi. 

Koronatilanteen huomioiden varmistamme ettei saarella ole samanaikaisesti liikaa porukkaa. 

Saari on elektroniikkavapaa alue, eikä ruuan kylmäsäilytys mahdollisuuksia ole. Ruoka on siis hyvin kasvis painotteista ja kalaa saadaan pöytään, jos lomailijoilla riittää intoa kalasteluun. Ruoka voidaan hankkia ja tehdä yhdessä tai omissa porukoissa sopimuksen mukaan.

Tupakointi on saarella kielletty. Suosittelemme myös puhelimen jättämistä kotiin. Saaren emännältä löytyy puhelin tarvittaessa.

Tämän kesän projektina on rakentaa kompostoivaan kuivakäymälään seinät, tulipaikka yhteiskäyttöön sekä laituri. Siinä siis mukavaa päiväaskaretta kiinnostuneille. ( Kuivakäymälässä tällä hetkellä pressuseinät.)

Tarkoitus on hankkia lomailioita varten kaksi merikajakkia, joilla pääsee tutustumaan ympäröiviin saariin. Tällä hetkellä saaressa on soutuvene, joka kanssa voi lähteä pienille veneretkille. Kesän toinen iso hankitakohde on uusi moottori saaren yhteysveneesen. 

Saaren hankkeita verten pyydämme kaikilta lomailijoilta maksun 25-50€/päivä. Hinta on joustava, jottei lomasuunnitelmia tarvitse haudata liian suuren hinnan vuoksi. Lisäksi saaren hankkeita varten on mahdollisuus antaa lahjoitus haluamaansa projektia varten. Lapsiperheiden kanssa voidaan sopia perheen taloudelle sopiva päivähinta.

Saaren emäntänä toimii Maria, joka vastaa kaikista turvatoimista ja antaa tarvittaessa kyydin saareen yhteysveneellä. Maria asustelee jurtassa koko kesä ja opettaa halukkaille meditaatiota, joogisia harjoituksia sekä ohjaa projektien tekoa ja halutessasi tarjoa hyvinvointipalveluita saarioloissa. 

Hyvinvointipalveluna saaren erikoisuutena on rentouttava Mongolialainen horma hoito. Lisäksi Maria voi tehdä saaressa klassista- ja urheiluhierontaa, Kalevalaista jäsenkorjausta, Vyöhyketerapiaa sekä rTsa-mNye hoitoa. Hoitojen hinnat on Fysioacusan hinnaston mukaisia.

Saareen voi tulla taksiveneellä, yhteysveneellä tai avokanooteilla, mutta kyyti laskutetaan erikseen. Kanoottiretken järjestää luontomatkailu yritys Hymyilevä punakettu ja taksivenesopimus paikallisen yrittäjien kanssa on tekeillä. 

Lomapäivät kannattaa varata ajoissa. Heinäkuussa on jo muutama varaus, mutta muuten kesä on vielä vapaa. Lomailu saaressa on mahdollista kesäkuun puolesta välistä elokuun loppuun.

Varataksesi lomapäivät tai kysyäksesi lisää lomailumahdollisuudesta soita numeroon 050 363 4670 tai laita viestiä sähköpostilla fysioacusaoy@gmail.com.

Tervetuloa!

Ystävällisin terveisin 
Maria 
Saaren emäntä