Mobilisoiva hieronta

Mobilisoivalla eli nivelten liikkuvuutta edistävällä hieronnalla pyritään palauttamaan nivelten tai selkärangan syystä tai toisesta rajoittunut luonnollinen liikelaajuus. 

Nivelten liikelaajuuksien rajoittuneisuus voi johtua monista elämän aikana kehoon vaikuttaneista asioista, kuten huonosta ryhdistä, työn rasituksista, tapaturmista, liikuntaharrastuksista jne. Usein yhteen niveleen kohdistunut vamma vaikuttaa muihinkin niveliin esimerkiksi vaikuttamalla kävelyasentoon.

Liikerajoitteisia niveliä pystytään mobilisoimaan erilaisilla tekniikoilla, joista jotkin vaikuttavat itse niveleen ja sen aineenvaihduntaan ja toiset taas niveltä ympäröiviin lihaksiin ja muihin pehmytkudoksiin. Itse niveltä mobilisoivat tekniikat ovat hyvin pehmeitä eivätkä saa tuottaa kipua itse nivelessä. Niveltä ympäröiviin lihaksiin taas pystytään vaikuttamaan useilla eri tekniikoilla, kuten perinteisillä hierontatekiikoilla sekä mm. vipuvarsi-, fascia- ja MET*-tekniikoin.

Meillä mobilisoivaa hierontaa tekee Oskar Lindberg, joka lähetti uusille asiakkaille terveiset:
"Ensimmäiselle hoitokerralle suosittelen varaamaan pidemmän ajan, jotta voimme perehtyä asiaasi tarkemmin ja tehdä yksilöllisen hoitosuunnitelman. Jatkokäyntien pituus suunnitellaan yhdessä tarpeen mukaan."

*MET eli Muscle Energy Technique, jossa lihaksia jännittämällä, rentouttamalla ja venyttämällä saadaan lihakset rentoutumaan ja nivelen liikelaajuutta palautumaan.

Hoito aloitetaan aina asiakkaan ryhtiä ja nivelten liikelaajuutta tutkimalla, jotta ongelman syy pystytään paikantamaan ja valitsemaan kyseiseen ongelmaan parhaiten sopivat tekniikat.